MediaWatch

Grønt lys til mediers kollektive forhandlinger med techselskaber i New Zealand

De new zealandske myndigheder har givet medieorganisation lov til at forhandle på vegne af flere medier med Google og Meta om betaling for brug af nyhedsindhold på deres platforme.

Foto: Jason Oxenham/AP/Ritzau Scanpix

Den new zealandske medieorganisation News Publishers’ Association skal til forhandlingsbordet med Google og Meta, efter landets konkurrence- og forbrugermyndighed har givet en foreløbig tilladelse til, at medier kan slå sig sammen i tovtrækkeriet om betaling for journalistisk indhold på online platforme. Det skriver avisen New Zealand Herald.

Der er tale om et foreløbigt grønt lys til at forhandle kollektivt, men en eventuelle aftaler mellem medieorganisationen og techkoncernerne skal også forbi myndighedens bord, inden den kan træde i kraft.

Mediehuset New Zealand Media and Entertainment, der bl.a. ejer New Zealand Herald og en række regionale dagblade i landet, har allerede været i snak med Google og Meta, skriver avisen.

På dansk grund har flere end 30 medier og mediehuse stiftet forvaltningsselskabet Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO), som i oktober indledte forhandlinger med Google, Facebook og andre techselskaber.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs