MediaWatch

Grønt lys til mediers kollektive forhandlinger med techselskaber i New Zealand

De new zealandske myndigheder har givet medieorganisation lov til at forhandle på vegne af flere medier med Google og Meta om betaling for brug af nyhedsindhold på deres platforme.

Foto: Jason Oxenham/AP/Ritzau Scanpix

Den new zealandske medieorganisation News Publishers’ Association skal til forhandlingsbordet med Google og Meta, efter landets konkurrence- og forbrugermyndighed har givet en foreløbig tilladelse til, at medier kan slå sig sammen i tovtrækkeriet om betaling for journalistisk indhold på online platforme. Det skriver avisen New Zealand Herald.

Der er tale om et foreløbigt grønt lys til at forhandle kollektivt, men en eventuelle aftaler mellem medieorganisationen og techkoncernerne skal også forbi myndighedens bord, inden den kan træde i kraft.

Mediehuset New Zealand Media and Entertainment, der bl.a. ejer New Zealand Herald og en række regionale dagblade i landet, har allerede været i snak med Google og Meta, skriver avisen.

På dansk grund har flere end 30 medier og mediehuse stiftet forvaltningsselskabet Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO), som i oktober indledte forhandlinger med Google, Facebook og andre techselskaber.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs