MediaWatch

Netflix hyrer medieadvokat som ny politisk spydspids i Danmark

Med ansættelsen af advokat Karen Rønde, der har arbejdet for flere medieselskaber, opruster Netflix på interessevaretagelsen i Danmark og Norden.

Netflix' øgede investering i danske og nordiske tv-serier har været med til at gøre skiftet fra selvstændig advokat til politisk chef for streamingtjenesten attraktivt, siger Karen Rønde. | Foto: PR/Netflix

Netflix forstærker op til medieforhandlingerne den lokale holdsætning og hyrer advokat Karen Rønde som ny politisk chef - Director of Public Policy - i Danmark.

Det skriver streamingtjenesten i en pressemeddelelse.

"Netflix ønsker at bygge videre på deres gode relation til lokale interessenter og fortsætte de gode samtaler med både produktionsselskaber, politikere mfl. Derfor henter de nu nye stærke kræfter ind fra Danmark i form af Karen Rønde," skriver Netflix i meddelelsen.

Karen Rønde har tidligere arbejdet med medieret i advokatfirmat Bech-Bruun og har bl.a. været ansat som juridisk og public affairs-chef i tv-selskabet bag TV3 og Viasat.

Hun har de seneste tre år arbejdet som selvstændig advokat, hvor hun bl.a. har bistået en bred kreds af danske medier i etableringen af det fælles rettighedsselskab Danske Pressepublikationers Kollektive Forvaltningsorganisation (DPCMO). I tre år omkring årtusindeskiftet var hun desuden medlem af Folketinget for Venstre.

Hun tiltræder 1. december.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs