MediaWatch

Erhvervsminister: Tech-giganterne har kørt efter egne spilleregler

Simon Kollerup er glad for EU’s aftale om Loven for Digitale Tjenester, der fastsætter tech-giganters ansvar for at fjerne ulovligt indhold på platformene.

"Vi har alt for længe set til, mens tech-giganterne har kørt efter deres egne spilleregler, men med DSA’en er det målet at tage magten tilbage ift. hvem der bestemmer på nettet," siger erhvervsminister Simon Kollerup om aftalen. | Foto: Jens Dresling

Natten til lørdag indgik EU en politisk aftale om den såkaldte DSA-lov, der skal bidrage til at tøjle de store tech-giganters magt inden for EU’s grænser. Og erhvervsminister Simon Kollerup er glad for loven, der skal gøre det mere trygt og sikkert at færdes online.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

”Vi har alt for længe set til, mens tech-giganterne har kørt efter deres egne spilleregler, men med DSA’en er det målet at tage magten tilbage ift. hvem der bestemmer på nettet. Derfor er jeg rigtig glad for den aftale, at vi er blevet enige om en aftale på europæisk plan. Og jeg er især glad på vegne af vores børn og andre forbrugere, der handler på nettet,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Forslaget stiller blandt meget andet klare krav til fjernelse af ulovlig indhold, til beskyttelse af børn og unge og til større gennemsigtighed fra de store onlineplatforme. Derudover er man som bruger sikret klageadgang, hvis man er uenig i, at ens opslag er blevet fjernet fra f.eks. Facebook.

Aftalen skal nu formelt godkendes af Europa-Parlamentet og Rådet. Når forordningen er vedtaget, vil den være direkte gældende i hele EU og 15 måneder efter offentliggørelse i EU-tidende.

EU-lande er enige om nye regler for at tøjle techgiganter

To radioselskaber har søgt om de næste otte år på FM5

Influencer får advarsel for tattoo-reklame

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør på Avisen Danmark: "Det er en blank fyring"

Efter godt fem år som chefredaktør og medinitiativtager til Avisen Danmark, der er en del af Jysk Fynske Medier, er Peter Rasmussen i dag fratrådt og afløst på posten. Selv kalder han det en regulær fyring. Ansv. chefredaktør i Jysk Fynske Medier ønsker ikke at kommentere på baggrunden for afskedigelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs