MediaWatch

Kinesisk Twitter-variant Weibo får skidt debut i Hongkong

Weibo startede tilværelsen som børsnoteret i Hongkong med et fald i aktiekursen.

Foto: FLORENCE LO/REUTERS / X06710

Den kinesiske Twitter-lignende sociale medieplatform, Weibo, har fået en skidt start på livet som børsnoteret ved debuten på Hongkong Stock Exchange onsdag.

Weibo faldt fra start i den tidlige handel, da investorer forsat er på vagt over for teknologiaktier grundet frygten for et Beijing-indgreb for at tøjle teknologisektoren.

Weibo-aktien handles 6,8 pct. lavere end introduktionsprisen på 272,80 Hongkong dollar ved frokosttid i den tidligere britiske kronkoloni, efter en start med et umiddelbart drop på 7,2 pct. kort efter åbningen.

Weibo er som mange andre kinesiske selskaber noteret i USA, men USA's optrapning af kontrollen med kinesiske virksomheder har fået flere til at søge mod en notering i Hongkong som en sikring mod risikoen for at blive fjernet fra de amerikanske børser og sideløbende få adgang til en investorbase tættere på deres hjemmemarkeder.

Dertil kommer den politiske kontrol fra Beijing, der er mindre aggressiv, idet Hongkong er under fuld kinesisk kontrol.

Kinas Twitter har udsigt til grøn start i USA efter opkøbsrygter 

Potentielt Tiktok-salg skaber vrede blandt kinesiske brugere

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs