MediaWatch

Kinas Twitter har udsigt til grøn start i USA efter opkøbsrygter

Kinesiske Weibo, der er et socialt medie, er angiveligt på vej mod et salg og afnotering - det giver prisstigning i det amerikanske formarked.

Foto: Mark Schiefelbein/AP/Ritzau Scanpix

Weibo stiger med 42,9 pct. til 77,61 dollar i det amerikanske formarked, efter rygter om formand, Charles Chao, og en statslig investor er i forhandlinger om at tage det kinesiske sociale medie af børsen for mindst 20 mia. dollar.

Det skriver Reuters med henvisning til to kilder med kendskab til sagen.

Chao, hvis holdingselskab New Wave er den største aktionær i Weibo, går sammen med et Shanghai-baseret statsfirma for at danne et konsortium for aftalen, siger kilderne.

New Wave havde ifølge årsregnskabet for 2020 en ejerandel på 45 pct. i Weibo, og Alibaba havde en ejerandel på 30 pct.

Konsortiet ser ud til at byde 90-100 dollar per aktie, hvilket repræsenterer en præmie på 80-100 pct. over gennemsnitsprisen i løbet af den seneste måned på 50 dollar.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs