MediaWatch

Potentielt Tiktok-salg skaber vrede blandt kinesiske brugere

Mens Tiktok-ejeren har indledt dialog med Microsoft om frasalg af selskabets amerikanske aktiviteter efter krav om netop dette fra USA's præsident Trump, kritiserer flere brugere selskabet for at bukke under for amerikansk pres.

Foto: CHRIS DELMAS/AFP / AFP

Moderselskabet til kinesiske Tiktok, Bytedance, står i øjeblikket over for et tilbageslag i hjemlandet, eftersom kinesiske brugere er vrede over, at teknologiselskabet vil bøje sig for amerikansk pres. Det skriver Financial Times.

Fredag afgav præsident Trump et ultimatum til Bytedance, hvori han krævede, at selskabet sælger Tiktoks amerikanske aktiviteter inden for 90 dage, ellers vil appen blive forbudt i USA. Bytedance er ifølge Financial Times nu i dialog med Microsoft om et potentielt salg.

Selskabets overvejelser om at indgå en aftale på et tidspunkt med stigende spændinger mellem Washington og Beijing har medført vrede blandt kinesiske brugere.

"Bytedance vil aldrig være i stand til at stå ret igen, efter at have givet efter for den amerikanske regering. Vi har ingen sympati for kujoner," lyder det fra en bruger af den kinesiske twitter-platform Weibo ifølge Financial Times.

Flere analytikere peger på, at Bytedances meddelelse i sidste uge om, at selskabet lovligt kunne igangsætte en retssag mod Trumps ordre, delvis havde til hensigt at vise den kinesiske offentlighed, at selskabet kæmper mod det amerikanske pres.

Selvom Bytedance er forsigtig med at bukke under for presset, mener flere analytikere, at et salg er den eneste udvej for selskabet, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs