MediaWatch

Twitter forhindrer deling af private fotos og videoer uden samtykke

For at styrke privatliv og sikkerhed på den sociale medieplatform vil brugere ikke længere kunne dele private fotos eller videoer af en anden person uden vedkommendes samtykke.

Foto: Strf/AP/Ritzau Scanpix

Twitter har i denne uge begrænset brugeres mulighed for at dele indhold på platformen - mere specifikt billeder eller videomateriale af en anden person uden at have fået godkendelse af vedkommende. Det skriver The Wall Street Journal.

"Deling af personligt indhold, som fotos eller videoer, kan krænke folks privatliv og kan gøre skade enten fysisk eller psykisk," lød det i et blogindlæg fra Twitter tirsdag.

"Misbrug af privat indhold kan påvirke alle, men det kan have en uproportionel påvirkning på kvinder, aktivister, dissidenter og medlemmer af en minoritet," lyder det videre.

Ifølge Twitter vil de nye regler generelt ikke gælde fotos eller videoer fra store offentlige begivender som sportsevents eller protester.

For at kunne fjerne indhold, som er lagt op uden samtykke, skal Twitter modtage en henvendelse fra personen på billedet eller en person, der kan repræsentere personen. Derefter vil Twitter tage stilling til, om indholdet skal fjernes, lyder det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs