MediaWatch

I Frankrig vil de gøre op med prispres fra Amazons bogbutik

De franske politikere vil bygge bolværk mod udhulingen af de fysiske boghandleres økonomi, efter Amazon i årevis har spist sig ind på boghandleres markedsandele ved at tilbyde billigere bøger med tæt på gratis levering.

Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP/Ritzau Scanpix

I denne uge tager de franske politikere hul på arbejdet med en lov, der skal bremse Amazons mulighed for at tilbyde næsten gratis levering af bøger købt på Amazon, der som bekendt oprindeligt blev undfanget som en af verdens første digitale boghandlere. Det rapporterer Politico.

Den tæt på gratis levering er blandt Amazons største salgsstyrker på bogmarkedet. Udspillet til en lov, der skal indføre en minimumstakst for levering af bøger, har ifølge Politico opbakning fra både senatet og præsident Emmanuel Macron.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs