MediaWatch

Tiktok efterforskes for håndtering af brugeres data

Det sociale medie skal granskes yderligere for sin beskyttelse af især mindreåriges data.

Foto: pexels / Artem Podrez

Tiktok står foran to efterforskninger fra en irsk datavagthund, da en flere måneder lang granskning af selskabet har skabt bekymringer om datasikkerheden på platformen, der hovedsageligt bruges af børn.

Det skriver Bloomberg News.

Irlands databeskyttelseskommission har på eget initiativ startet to efterforskninger af Bytedance-ejede Tiktok efter bekymringer om, hvordan data på platformen håndteres.

Den første efterforskning af selskabet har til formål at undersøge, hvordan Tiktok håndterer sin data fra mindreårige brugere, og om håndteringen er i overensstemmelse med EU's regler for datahåndtering.

Kommissionens anden efterforskning har til formål at belyse, om data fra EU-borgere på Tiktok overføres til Kina til analyse.

De irske myndigheder er førende autoritet i forbindelse med undersøgelsen af Tiktok og har dertil også efterforsket andre store tech-selskaber.

Brud på EU's GDPR-lovgivning kan resultere i voldsomme bøder til selskaber, der bryder dem.

Tidligere på måneden blev Facebook-ejede Whatsapp idømt em bøde på 255 mio. euro for overtrædelse af GDPR.

 

Tiktok tester midlertidig historie-funktion

Youtubes Tiktok-pendant vokser i popularitet

Tiktok åbner for lidt længere videoformater 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs