MediaWatch

Institut for Menneskerettigheder bakker op om regulering af tech

Flere sager for domstolene om ulovligt indhold, flere regler for beskyttelse af ytringsfrihed online og uafhængigt nævn, man som borger kan gå til, lyder opfordringerne til regulering af techselskaberne fra Institut for Menneskerettigheder.

Foto: Institut for Menneskerettigheder / PR

Regeringens budskab om at ville arbejde mod en større grad af regulering af techgiganter som Google og Facebook får fuld opbakning fra direktør i Institut for Menneskerettigheder, Louise Holck, der i et debatindlæg i Politiken kommer med et sæt opfordringer til bl.a. bedre beskyttelse af ytringsfriheden på sociale medieplatforme.

Regeringen bør bl.a. arbejde for, der bliver ført flere sager ved domstolene om ulovligt indhold på digitale platforme for at få klarere definerede grænser for techselskabers ansvar for at fjerne indholdet samt nye regler om beskyttelsen af ytringsfriheden på nettet og et nyt uafhængigt nævn, borgere kan få til, hvis ytringer på en platform fjernes, og som kan vurdere, om disse er lovlige eller ej.

"Institut for Menneskerettigheder mener, at det er problematisk, når store dele af den offentlige debat netop foregår på sociale medier drevet af techgiganterne. Vi foreslår derfor, at Folketinget i den danske lovgivning sikrer, at ytringsfriheden også gælder på platformene, og at borgerne skal have mulighed for at ytre sig frit inden for lovens grænser," skriver Louise Holck i sit indlæg.

Kulturministeriet opruster med nyt "tech-gigant kontor" 

Mette Frederiksen: Techgiganter skal tage ansvar 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs