MediaWatch

Nichemedier kritiserer mediestøtten for at tilgodese større medier

Kravet om at beskæftige tre årsværk og en bred dækning spænder ben for, at mange nichemedier kan få støtte, og det møder kritik fra flere. Kulturminister er parat til at se på kriterierne.

Redaktør og stifter af nichemediet Olfi.dk, Peter Ernstved Rasmussen, kritiserer indretningen af mediestøtten. | Foto: Miriam Dalsgaard

Kriterierne for at få mediestøtte skævvrider fordelingen af støtte og tilgodeser større medier. Det mener en række nichemedier, der bl.a. vil have ændret kravene om minimum tre ansatte og en bred dækning, skriver Journalisten.

"Jeg laver den ene historie efter den anden, som har aktiveret domstolene, Rigsrevisionen, Forsvarskommandoen, politiet … Men jeg kan ikke få mediestøtte, fordi jeg ikke dækker kultur og ikke har tre fuldtidsmedarbejdere. Det er fuldstændigt hovedet under armen," siger Peter Ernstved Rasmussen, redaktør og stifter på nichemediet Olfi, til Journalisten.

Kulturminister Joy Mogensen (S) siger i en skriftlig kommentar til fagbladet, at hun håber, man kan finde en måde at hjælpe nichemedierne bedre end i dag og vil drøfte det i de kommende medieforhandlinger.

Organisationerne Dansk Journalistforbund, Nye medier og Grakom er også blandt fortalerne for en ændring af mediestøtten, så små nichemedier i højere grad kan tilgodeses.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs