MediaWatch

DR retter ind efter kritik om "fatshaming" i artikel

DR har fjernet et billede knyttet til artikel om overvægtige briter efter kritisk opslag på Facebook. Det var med til at udbrede fordomme, anerkender DR.

Foto: Martin Lehmann

Efter journalist og forfatter Sille Kirketerp Berthelsen har rettet kritik mod DR's billedvalg til en artikel, om at begrænsninger for junkfood-reklamer i Storbritannien på grund af udfordringer med overvægt i landet, har DR nu gået kritikken i møde og fjernet billedet. Det skriver Jyllands-Posten.

Billedet var af en numse, der var for stor til stolen, den sad på, og det faldt kritikeren for brystet, fordi hun mener, det taler ind en fordom om, at det bør være skamfuldt at være tyk, og at det er med til at stigmatisere overvægtige personer.

I et skriftligt svar fra Hans Christian Kromann, der er redaktionschef for DR Nyheder Digital, forklarer han, billedet er fjernet, fordi det ikke er repræsentatitvt for artiklens egentlige emne.

"Vi ønsker ikke at medvirke til at udbrede fordomme, fejlantagelser, stereotyper og diskriminerende opfattelser. Det er ikke lykkedes i dette tilfælde," skriver han til Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs