MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Foto: Emma Sejersen

Gyldendal bør åbne mere op omkring sin forretningsstrategi og i sin kommunikation til aktionærerne, lød kritikken tirsdag eftermiddag fra en af forlagets største aktionærer, Akademikerpension, på vegne af pensionskassen selv, Scanventure og LD Fonde. Det skriver Børsen.

De tre aktører ejer tilsammen 20,9 pct. af Gyldendal og brugte forlagshusets digitale generalforsamling som lejlighed til at løfte pegefingeren.

"Problemet er den kommunikation, der er omkring forretningsstrategien og i det hele taget kommunikationen generelt," siger Anders Schelde, investeringschef i Akademikerpension, der efterlyser åbenhed omkring en langsigtet strategi for Gyldendal, skriver Børsen.

Kritikken blev mødt med en kommentar under generalforsamlingen fra formand Poul Erik Tøjner:

"Bestyrelsen mener bestemt, at det er relevant at kommunikere om strategiske beslutninger og om finansielle resultater og forventninger. Det mener vi også, at vi gør. Dels i års- og halvårsrapporter og dels i løbende selskabsmeddelelser," sagde han og tilføjede, det vil være for usikkert at definere langsigtede finansielle mål.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs