MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Foto: Emma Sejersen

Gyldendal bør åbne mere op omkring sin forretningsstrategi og i sin kommunikation til aktionærerne, lød kritikken tirsdag eftermiddag fra en af forlagets største aktionærer, Akademikerpension, på vegne af pensionskassen selv, Scanventure og LD Fonde. Det skriver Børsen.

De tre aktører ejer tilsammen 20,9 pct. af Gyldendal og brugte forlagshusets digitale generalforsamling som lejlighed til at løfte pegefingeren.

"Problemet er den kommunikation, der er omkring forretningsstrategien og i det hele taget kommunikationen generelt," siger Anders Schelde, investeringschef i Akademikerpension, der efterlyser åbenhed omkring en langsigtet strategi for Gyldendal, skriver Børsen.

Kritikken blev mødt med en kommentar under generalforsamlingen fra formand Poul Erik Tøjner:

"Bestyrelsen mener bestemt, at det er relevant at kommunikere om strategiske beslutninger og om finansielle resultater og forventninger. Det mener vi også, at vi gør. Dels i års- og halvårsrapporter og dels i løbende selskabsmeddelelser," sagde han og tilføjede, det vil være for usikkert at definere langsigtede finansielle mål.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs