MediaWatch

Youtube offentliggør danske besøgstal: Fire millioner på en måned

Ca. to tredjedele af den danske befolkning klikkede sig ind på videoplatformen på en udvalgt måned sidste år, viser nye tal fra Youtube.

Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Fire millioner danskere over 18 år besøgte Youtube i oktober 2020, og i gennemsnit brugte de 35 min. på platformen dagligt. Det oplyser Youtube ifølge Dansk Markedsføring.

Størstedelen af besøgene sker fra telefoner, lyder det fra Youtube, som kan berette om tæt på en fordobling af antallet af kanaler i løbet af det seneste år.

Mediawatch har for nyligt beskrevet DR og TV 2's stigende tilstedeværelse og tilslutning på Youtube, hvor TV 2 har fået knap en halv mia. klik på tværs af sine fire aktive kanaler, mens DR har en lille mia. visninger på sine videoer, der er fordelt på ni kanaler.

Ifølge DR's rapport Medieudviklingen 2020 bruger 52 pct. af danskerne Youtube ugentligt. For de 9-14-årige er tallet noget højere - 88 pct. Ifølge Slots- og Kulturstyrelsens kortlægning af danskernes kendskab til streamingtjenester, er det 84 pct. af befolkningen, der kender til Youtube.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs