MediaWatch

DFI oplevede stor stigning i streaming af historiske dokumentarfilm i 2020

Det generelle boom i streamingmarkedet ramte også Filminstituttets streamingsite for historiske dokumentarfilm sidste år.

Danmarks befrielse i 1945 er et af temaerne på streamingsitet "Danmark på film", som flere brugere fandt vej til sidste år | Foto: Screenshot/Filminstituttet/Danmark på film

Flere fik øjnene op for Fliminstituttets tilbud "Danmark på film" sidste år, skriver instituttet på sin hjemmeside.

Streamingsitet med historiske dokumentarfilm om Danmark havde mere end 550.000 brugere i 2020, og det var en vækst på 79 pct. i forhold til 2019.

Med til billedet hører, at udvalget også voksede. 334 nye film blev føjet til sitet, så man ved årets udgang kunne finde i alt 1822 film, der viser Danmark gennem tiderne.

Brugerne streamede sammenlagt over 677.000 film og klip. Det var en stigning på 49 pct. 

Også andre streamingtilbud som stumflim.dk oplevede vækst, skriver Filminstituttet.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs