MediaWatch

Kinesisk broadcaster sagsøger Premier League

Tidligere rettighedshaver mener at have næsten trekvart milliard til gode hos den bedste engelske fodboldliga.

Foto: Peter Powell/AFP/Ritzau Scanpix

Det kinesiske tv-selskab PPLive Sports International har sagsøgt den engelske fodboldliga Premier League og kræver 116,8 mio. dollars svarende til cirka 720 mio. kr. Det skriver Financial Times.

Søgsmålet trækker tråde tilbage til forårets indledende fase af coronapandemien. Her blev Premier League sat på pause i et par måneder, og kampprogrammet blev lagt om. De engelske fodboldklubber var nødsaget til at betale en sum penge tilbage til rettighedshaverne, fordi værdien af produktet faldt med ændringerne. Men der blev aldrig indgået en aftale med PPLive Sports International.

Siden dengang har PPLive Sports International mistet sine rettigheder til at transmittere Premier League-fodbold, men selskabet mener altså fortsat at have penge til gode hos englænderne og ser derfor ingen anden udvej end at gå rettens vej, lyder det ifølge Financial Times i en besked fra selskabet.

De to parter har været i krig, siden Premier League sidste år sagsøgte den kinesiske koncern Suning, som ejer PPLive Sports International, fordi koncernen ikke havde betalt for sine tv-rettigheder til at transmittere fodbold fra den engelske liga.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs