MediaWatch

DJ-formand: Der skal kunne stilles kritiske spørgsmål når coronarestriktioner meldes ud

Det duer ikke, at coronarestriktioner varsles uden mulighed for at stille opklarende og kritiske spørgsmål, lyder det fra formand for Dansk Journalistforbund, efter statsminister Mette Frederiksen (S) i weekenden varslede restriktioner på sociale medier.

Tine Johansen, formand, Dansk Journalistforbund. | Foto: Benita Marcussen

Det er ikke hensigtsmæssigt, når statsminister Mette Frederiksen (S), som det skete i weekenden, varsler nye coronarestriktioner på sociale medier og først senere giver pressen mulighed for at stille kritiske spørgsmål. Sådan lyder det fra Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Nedlukninger af skoler, butikker og erhverv er så store og indgribende handlinger fra regeringens side, at der skal kunne stilles kritiske og opklarende spørgsmål, når de præsenteres. De skal ikke være en del af en tretrinsraket, hvor pressen først bliver lukket ind på tredjedagen, som det netop har været tilfældet. To weekenddage gik der, før statsministeren stillede op til kritiske spørgsmål," skriver Tine Johansen i debatindlægget.

Det var i weekenden, at Mette Frederiksen på Facebook varslede, at nye coronarestriktioner var på vej. Mandag blev de så præsenteret ved et pressemøde.

På pressemødet blev hun af fagbladet Journalisten spurgt til brugen af sociale medier som kommunikationsplatform. Her lød det bl.a. fra statsministeren, at "det jo bestemt ikke er alle aviser, der har så mange abonnenter længere" – et argument, som Berlingske ansv. chefredaktør, Tom Jensen, og Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen, siden er gået i rette med.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs