MediaWatch

Statsminister om brug af sociale medier: Ikke alle aviser har så mange abonnenter længere

Dagblade eller elektroniske medier når ikke bredt nok ud i sig selv, og derfor er sociale mediekanaler også en prioritet, siger statsminister Mette Frederiksen, efter hun har mødt kritik for at kommunikere på sociale medier og fravælge at stille op til interviews.

Statsminister Mette Frederiksen (S) ved mandagens pressemøde. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det var på Facebook, at statsminister Mette Frederiksen (S) i weekenden varslede, at regeringen var på vej med nye restriktioner. De blev præsenteret på et pressemøde mandag.

Lanceringen af nyheder på de sociale medier har mødt kritik fra flere medier og blev også debatteret i mediemagasinet Presselogen på TV 2 News søndag. Også på Twitter affødte det reaktioner bl.a. fra direktør for Radio4, Anne Marie-Dohm.

På pressemødet mandag afviste Mette Frederiksen imidlertid over for fagbladet Journalisten, at der var tale om et fravalg af etablerede medier.

"Jeg vil snarere se det som et både og. Almindelige mennesker kan jo også stille kvalificerede spørgsmål og udfordre os politikere, det gør den danske befolkning bredt," sagde Mette Frederiksen.

"Og så har vi selvfølgelig også den udfordring, at det jo bestemt ikke er alle aviser, der har så mange abonnenter længere, så hvis man kun er til stede i aviserne, så vil der være mange danskere, man ikke er i dialog med og på samme vis, hvis vi kun står til rådighed for de elektroniske medier, så er er nogle andre borgere, vi ikke vil være i dialog med. Sådan gælder det også med de sociale medier, hvor der nogle, der er mere til stede end andre. Så det, vi arbejder efter, er at være tilgængelige på så mange platforme og i så mange medier og så mange forskellige sammenhænge," sagde Mette Frederiksen.

Restriktionerne, som blev meldt ud mandag og træder i kraft onsdag, betyder bl.a., at biografer, teatre, barer og restauranter i 38 kommuner skal holde lukket, ligesom skole og uddannelsesinstitutioner helt eller delvis vil holde lukket i de berørte kommuner.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs