MediaWatch

Nyt medie giver taletid til dem der tvivler på faren ved corona

Fagfolk advarer mod, at det nye digitale medie Free Observer er på grænsen til misinformation, når det har som ambition at lade mere kontroversielle synspunkter blive repræsenteret i sine artikler om bl.a. covid-19.

Det nye medie Free Observer vil have bragt nye, mere kontroversieller, stemmer i spil i dækningen af coronasituationen. Stifterne mener, de etablerede medier har været for ukritiske over for regeringens udlægning af pandemiens fare. | Foto: LAM YIK/REUTERS/Ritzau Scanpix

Mediet Free Observer er født med en ambition om at lade kontroversielle og magtkritiske stemmer komme til orde, så debatten om coronasituationen i Danmark kan blive nuanceret iføllge stifterne, der mener, den hidtil har været for ensidig og et ekko af regeringens linje, skriver Berlingske.

Men fagfolk advarer, at stifterne Martin Juncher og Carolina S. Simonsen nemt kan give spalteplads til misinformation, når målet er at give gæster der deler mediets synspunkt, fri taletid.

"Free Observer finder én læge, eller én psykolog, der mener det modsatte af, hvad størstedelen af andre læger eller psykologer siger, og så præsenteres det som "Læger mener ...", og det er problematisk," siger, Eva Mayerhöffer, adjunkt ved Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet, om Free Observers fremgangsmåde, og hun vurderer det kan føre til udbredelse af misinformation, hvis ikke mediet understreger, der er tale om debatindlæg og ikke nyheder, skriver Berlingske, efter Jyllands-Posten mandag rettede fokus mod mediet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs