MediaWatch

Dansk tech-investor køber to Youtube-kanaler og rejser ny kapital

Moonbug Entertainment, der har den danske medstifter René Rechtman i spidsen, køber op. Samtidig får selskabet en kapitalindsprøjtning på trekvart milliard kr.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

De to Youtube-kanaler Cocomelon og Blippi, der begge er rettet mod de yngste seere, skifter ejer og bliver en del af Moonbug Entertainment. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Moonbug Entertainment er stiftet af den danske tech-investor René Rechtman, der er også er en del af bestyrelsen i JP/Politikens Hus, og som tidligere har arbejdet med børneproduktioner og -indhold bl.a. som chef for Walt Disneys digitale medier.

Købsprisen fremgår ikke. Af de to Youtube-kanaler er Cocomelon den største med 3,5 mia. månedlige visninger i snit, skriver Moonbug Entertainment, mens Blippi har 570 mio. månedlige visninger.

Samtidig har Moonbug Entertainment hentet ny investorkapital til fra de to kapitalfonde Goldman Sachs Growth Equity and Fertitta Capital. Sammen med de eksisterende investorer The Raine Group og Felix Capital har det sendt 150 mio. dollar ind i selskabet, svarende til godt 750 mio. kr.

I slutningen af 2018 hentede selskabet tilsvarende 145 mio. dollar i investorkapital.

Moonbug Entertainment har eksisteret i små tre år og indledte opbygningen af det digitale medieselskab, der udvikler og distribuerer videoindhold til børn, med opkøbet af Youtube-kanalen Little Baby Bum i 2018.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs