MediaWatch

Youtube-kanal solgt for millionbeløb

En af de største børnekanaler på Youtube er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til selskabet Moonbug, der bl.a. har tidligere dansk chef for Disneys digitale medier i partnerkredsen.

Ritzau Scanpix/AP/Jenny Kane
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jenny Kane

Youtube-kanalen Little Baby Bum er blevet solgt for et større millionbeløb, skriver Finans, der citerer Bloomberg.

Køber er agenturet Moonbug, der er startet af tre partnere, heriblandt tech-investor og bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus Rene Rechtman, der er tidligere chef for Walt Disneys digitale medier.

Little Baby Bum har været i gang på Youtube siden 2011 og fået succes med et koncept målrettet småbørnsforældre. Kanalen, der blev stiftet af ægteparret Derek og Cannis Holder, viser udelukkende videoer med børnesange på lydsporet, ledsaget af animationsfilm på billedsiden. Det har givet mere end 17,5 mia. visninger, hvilket gør det til den niendestørste kanal på Youtube målt på visninger.

Købssummen er ikke offentliggjort, men ifølge marketingfirmaet Goat Agency er der tale om handel til mellem 6 og 8,5 mio. pund, ca. 50-70 mio. kr. Ifølge Derek Holder bød Moonbug mest for Little Baby Bum ud af fem potentielle købere.

Rene Rechtman har tidligere erfaring med Youtube-baserede forretninger som tidilgere direktør og investor i Youtube-netværket Maker Studios, der i 2014 blev købt af Walt Disney Company for omkring 650 mio. dollars, godt 4,15 mia. kr.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere