MediaWatch

Coronakrisen giver Google-moder første tilbagegang i 16 år

Efter længere tid med et mærkbar vokseværk har et coronaplaget andet kvartal sat Alphabets vækst på pause.

Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix

Et coronapræget andet kvartal har bremset væksten i Googles moderselskab, Alphabet.

Efter flere kvartaler med tocifret vækst står omsætningen stort stille sammenlignet med samme kvartal sidste år, viser Alphabets regnskab, der er offentliggjort torsdag aften dansk tid.

De tre måneder april, maj og juni endte med en omsætning på 38,3 mia. dollar. Det svarer til cirka 254,5 mia. kr.

Det er 2 pct. mindre end de samme tre måneder sidste år. Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters første gang i selskabets 16 år på børsen, at der er en tilbagegang i omsætningen.

Inden torsdagens melding var det dårligste kvartal for Alphabet omkring finanskrisen i 2019, hvor omsætningen alligevel voksede 2,9 pct.

Det er en lidt anden virkelighed, end Alphabet har kendt til de sidste kvartaler. Her har den stået på flot vækst på mellem 13 og 20 procent.

"Vi navigerer fortsat gennem et vanskeligt globalt økonomisk miljø," siger Ruth Porat, der er finansdirektør for Alphabet, i en kommentar til regnskabet.

Det er selskabets indtægter fra reklameforretningen, der er blevet ramt i kvartalet, hvor coronakrisen har tildelt den amerikanske økonomi store slag.

De er faldet med omtrent 2 mia. dollar i kvartalet til 21,3 mia. dollar.

Mens omsætningen ikke har ændret sig meget, er der blevet skåret omkring en tredjedel af selskabets indtjening, der er faldet til 7 mia. dollar - eller 44,4 mia. kr.

Omvendt er indtægterne fra de såkaldte cloudbaserede løsninger, der giver virksomheder mulighed for at lagre data i "skyen", steget. De er vokset med omtrent 50 pct. til 3 mia. dollar - omkring 19 mia. kr.

Faldet skyldes blandt andet, at der har været flere udgifter til blandt andet udvikling, ligesom antallet af ansatte er vokset med omtrent 20.000 til omkring 127.000.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs