MediaWatch

Gamingchefer kritiserer regeringens filmudspil

Regeringen er uambitiøs i sin støtte til danske computerspilsudviklere, skriver fire gamingchefer i et indlæg hos Altinget.

Billede fra spilselskabet Betadwarf der er et af de fire selskaber, som kritiserer regeringen. | Foto: PR/Betadwarf

Regeringen er uambitiøs og støtter ikke den danske spilindustri tilstrækkeligt. Sådan lyder det i et debatindlæg fra Kristian Bang Nørgaard, direktør for Funday Factory, Søren Lundgaard, direktør for Ghost Ship Games, Astrid Refstrup, direktør for Triple Topping Games, samt Steffen Kappelgaard, der er direktør for Betadwarf på Altinget.

De kalder regeringens udspil fra 9. oktober om en ny filmaftale for "en utrolig skuffende melding til spilbranchen."

Det Danske Filminstituts (DFI) spilstøtteordning skal uddele 10 mio. kr. om året til dansk spil, og det svarer til det samme som sidste år.

"Det, mener vi, er uambitiøst, og vi efterlyser en vision for dansk spilproduktion. Vi synes, man skal fordoble indsatsen fra DFI's side og sige 20 mio. kr. i stedet for 10 mio. kr. Det vil give flere spil på dansk (DFI har krav om, at spillet laves i dansk version), en større kultureksport og støtte det spirende talent," skriver de fire i indlægget.

De henviser til, at støtten i de øvrige nordiske lande "eksploderer i investeringer, både offentlige og private," som det hedder.

Norge har eksempelvis en ordning svarende til den danske, men med fire gange så mange penge, skriver de.

De frygter, at de forskellige støtteordninger vil trække selskaber væk fra Danmark.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs