MediaWatch

Regeringen vil give mere fleksibel støtte til dansk film

Regionale filmfonde får flere støttekroner, en pose penge skal øremærkes til børn og unge, og der skal være mere fleksibilitet i støtten, foreslår regeringen op til filmforhandlinger. Udflytning af Filminstituttet er ikke på regeringens dagsorden.

Det Danske Filminstitut i København. | Foto: PR/Det Danske Filminstitut

Der skal tænkes i færre kasser og  mere fleksibilitet. Sådan lyder nogle af ambitionerne i regeringens udspil til et nyt filmforlig, som netop er blevet præsenteret.

Regeringen foreslår, at der afsættes lige under 2,8 mia. kr. alt i alt hen over de fem år, som forslaget dækker – 2019-2023. Det er i gennemsnit 558,1 mio. kr. om året – omtrent på niveau med den nuværende støtte. Og de penge skal altså uddeles med mindre skelen til bestemte kasser og kriterier, hvis det står til regeringen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs