MediaWatch

Google har fået 2,4 millioner klager på to år

Siden begyndelsen af 2016 har 2,4 mio. europæere bedt om at få private oplysninger slettet fra søgemaskinen. 90 pct. stammer fra private borgere.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Google har siden januar 2016 modtaget 2,4 mio. henvendelser fra utilfredse europærer, der ønsker at få private oplysninger slettet fra den globale søgemaskine. I 2014 strammede EU-domstolen reglerne for databeskyttelse, der ventes at få konsekvenser for Google de kommende år.

Det skriver Financial Times.

De nye databeskyttelsesregler, der træder i kraft til maj, vil gøre det nemmere for EU-borgere at få slettet digitale spor online, så længe der ikke er nogen "nødvendig" grund til, at personlig information ligger offentligt tilgængeligt.

"Vi har identificeret to primære kategorier af henvendelser. Der er dem, der vil have fjernet personlig information fra sociale medier og adresselister, og så er der dem, som vil have fjernet juridisk og professionel information, der er offentliggjort på nyhedssider og myndigheders hjemmesider," skriver Google i en rapport ifølge Financial Times.

En undersøgelse fra Google viser, at 90 pct. af alle indkomne henvendelserne over de seneste par år er kommet fra private borgere. Selskaber og offentlige personer udgør mindre end 7 pct. af de samlede klager.

I en rapport redegøre Google for tekniske udfordringer med at sortere i ukorrekte, mangelfulde og irrelevante søgeresultater.

Hvis Google ikke overholder de nye EU-regler risikerer selskabet bøder på op mod 20 mio. euro eller hvad der svarer til 4 pct. af det foregående års globale omsætning, der i Googles tilfælde er endnu højere.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs