MediaWatch

Kommentator: Slipper Aller Media for let?

Mediekoncernen kan slippe med en bøde, mens anklageren kræver, at alle andre tiltalte bliver idømt fængselsstraf.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Der er i alt ni på listen over tiltalte i Se og Hør-sagen. Otte er personer implicerede i sagen, mens den niende er Aller Media A/S, der er mediekoncernen bag ugebladet. Efter onsdagens offentliggørelse af anklageskriftet, der kræver fængselsstraf til de otte personer og en bødestraf af ukendt størrelse til Aller, rejser Lasse Jensen, mediekommentator og tidligere vært på P1's "Mennesker og medier", spørgsmålet i dagens Information: Slipper Aller for let i Se og Hør-sagen?

Med et krav om bøde, hvor alle andre kræves fængslet, står mediekoncernen nederst på listen over de tiltale i anklageskriftet, selvom Aller Media i virkeligheden bør stå øverst, mener han.

"I november falder der dom i sagen om Se og Hør. En sag, der konkret handler om journalister og redaktørers formodede overtrædelser af straffeloven, men som overordnet handler om en af Danmarks største medievirksomheders amoralske kultur. En kultur, hvor alt tilsyneladende er tilladt for at skaffe flere kunder i butikken. Og en kultur, hvor man lukkede øjne og ører over for tvivlsomme metoder - og i en periode direkte forhalede efterforskningen," skriver Lasse Jensen i Information.

Forskellen i kravene til straffene kan skyldes, at Allers top ikke kendte til det fulde omfang af lovovertrædelserne, tilføjer han. Men hvis mediekoncernens direktion havde udvist "rettidig omhu og dertilhørende etisk sans," kunne ledelsen have stoppet den uetiske og muligvis ulovlige praksis tidligt, lyder det. Han leder hen mod, at den overordnede skyldner i sagen er en uetisk virksomhedskultur i jagten på læserfremgang. Det er imidlertid ikke strafbart, hvorfor Aller Media A/S muligvis slipper for let ifølge hans opfattelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs