MediaWatch

Aller Media kan få bøde i august i Se og Hør-sagen

Straffesager om køb af fortrolige oplysninger afvikles i to tempi. To journalister vil tilstå.

Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto/Arkiv

Opdateret 12.33 - 25. august bliver den dag, hvor en dommer for første gang bedømmer affæren om Se og Hørs køb af oplysninger om de kendtes brug af deres kreditkort.

Retten i Glostrup oplyser onsdag, at man har berammet et retsmøde denne dag.

Det ventes, at såvel Aller Media A/S som to journalister vil erkende sig skyldige.

Det er den tidligere nyhedschef Lise Bondesen, der nu er chefredaktør på Avisen.dk, og den tidligere redaktionssekretær Kim Bretov. De risikerer fængsel, mens selskabet står til en bøde af ukendt størrelsesorden.

Disse sager afvikles efter planen som såkaldte tilståelsessager.

Den normale fremgangsmåde er, at straffen fastsættes med det samme. Dommeren kan dog også vælge at tænke over sagen i nogle dage.

Derimod nægter blandt andre den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup og systemoperatøren, der leverede informationer om mange kendte, sig skyldige i at have overtrådt straffeloven.

Denne sag bliver omfattende. Den begynder 9. september og vil strække sig over mange dage.

Aller Media ventes at tilstå at være ansvarlig for, at Henrik Qvortrup i juni 2008 indgik en strafbar aftale med systemoperatøren. Sidstnævnte skulle "fremadrettet systematisk" søge efter oplysninger om kendtes brug af kreditkort.

Samarbejdet stod på frem til primo 2012, og operatøren blev betalt med mindst 430.000 kroner.

Den tidligere chefredaktør er blandt andet beskæftiget som vært på et program om pressens forhold på Radio24syv. Forleden blev han interviewet af sin medvært om affæren og sagde sådan her:

"Vidste jeg, at han gjorde noget, som han ikke måtte for sin arbejdsgiver? Ja. Vidste jeg, at han gjorde noget, der var strafferetligt forkert? Nej."

Også da Henrik Qvortrup blev hyret som politisk kommentar af Metroxpress i 2014, udtalte han sig - og nævnte, at han kunne have begået "en fejl."

"Det har jeg muligvis for over seks år siden, da jeg havde et møde med denne mand, og nu er der nogle nøgterne instanser, som udmåler, hvad jeg skal betale for måske at have begået den fejl. Det tager jeg helt roligt," sagde Qvortrup.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs