MediaWatch

Qvortrup forsvarer sig i sit eget radioprogram

Henrik Qvortrup fortæller om sit første møde med Se og Hørs tys-tys-kilde og om hvordan samarbejdet begyndte.

Foto: Tobias Selnæs Markussen/Polfoto/Arkiv

I en snigpremiere på en radioudsendelse, der bliver bragt søndag på Radio24syv, bruger Henrik Qvortrup, der er en af værterne, cirka et kvarter på at besvare spørgsmål om sin rolle i Se og Hør-sagen. 

Qvortrup er tiltalt sammen med syv andre. I snigpremieren på søndagens program Q&A, der fredag er blevet lagt ud på radioens hjemmeside, bliver den tidligere chefredaktør på Se og Hør spurgt, hvor meget han vidste om den såkaldte tys-tys-kilde, og hvordan samarbejdet opstod. 

"Vi holdt et møde 24. juni 2008, hvor han sagde, at han var ansat hos IBM eller PBS. Og så sagde han, at han via sit arbejde indimellem faldt over oplysninger om, hvor de kendte befandt sig," forklarer Henrik Qvortrup i programmet. 

"Jeg svarer, at det er vi interesseret i, og vi laver en aftale om, at hvis han falder over den slags oplysninger, så ringer han til os."

Henrik Qvortrup fortæller i programmet, at mødet kom i stand, efter at kilden havde forsynet bladet med oplysninger om, hvor prins Joachim og prinsesse Marie holdt bryllupsrejse.

Ligesom andre kilder

Den tidligere chefredaktør fortæller i programmet, at han ikke skelnede mellem tys-tys-kildens arbejdsmetoder og andre kilder, der leverede oplysninger om de kendte og kongelige. 

"Han skriver sig ind i en lang tradition af kilder, som fortæller noget, som de ikke må fortælle for deres arbejdsplads. Det svarer til, at der er en fra Københavns Brandvæsen, der ringer til Ekstra Bladet og fortæller, at der er sket en ulykke."

Det springende punkt i sagen er ifølge Henrik Qvortrup, hvorvidt han betalte sin kilde for at gøre noget ulovligt. 

"Vidste jeg, at han gjorde noget, som han ikke måtte for sin arbejdsgiver? Ja. Vidste jeg, at han gjorde noget, der var strafferetligt forkert? Nej."

Henrik Qvortrup ønsker fredag aften ikke at uddybe sine udtalelser over for Ritzau.

/ritzau/

 Qvortrups optræden på Radio24syv vækker undren

 Professor: Det kan være et klogt træk at tilstå

 Advokat vil forpurre tilståelser i Se og Hør-sagen 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs