MediaWatch

Qvortrups optræden på Radio24syv vækker undren

Det kan ligne merkantil strategi, når Henrik Qvortrup først vil udtale sig om Se og Hør-sagen i eget program på Radio24syv, mener journalistformand.

Foto: Mogens Flindt/Polfoto/Arkiv

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup har forholdt sig tavs, siden han tidligere på ugen blev en af otte tiltalte personer i sagen, hvor ugebladet angiveligt har betalt en kilde for at overvåge og indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Henrik Qvortrup vil først udtale sig om sagen, når han har premiere på et mediekritisk radioprogram på Radio24syv, hvor han selv er vært sammen med Mikkel Andersson. Det vækker undren, skriver Jyllands-Posten.

"En tiltalt kan selvfølgelig selv bestemme, hvor og hvornår vedkommende vil udtale sig. Men det kan ligne en merkantil strategi, der ligger et godt stykke væk fra journalistiske overvejelser, at radiostationen fortæller, at Qvortrup godt vil optræde i sit eget program på Radio24syv, mens han onsdag afviste at udtale sig til andre medier. Og man må håbe, at medværten formår at stille kritiske spørgsmål til sin arbejdskollega. Det må være en vanskelig balance," siger formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, til Jyllands-Posten.

Adm. direktør og ansv. chefredaktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, afviser, at der skulle ligge en merkantil strategi bag, at Qvortrup først vil udtale sig om tiltalen i sit eget program. Han fastslår over for Jyllands-Posten, at det er Henrik Qvortrups eget valg, hvornår han vil udtale sig.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs