Otte personer og Aller Media tiltalt i Se og Hør-sagen

Københavns Vestegns Politi har valgt at rejse tiltale mod otte personer samt Aller Media. Retssagen begynder i september.

I Se og Hør-sagen har Københavns Vestegns Politi rejst tiltale mod otte personer samt Aller Media. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Københavns Vestegns Politi skriver, at efterforskningen er foregået i tre retninger. Dels den såkaldte "tys-tys-kilde", tidligere ansat i IBM, dels en medarbejder hos et flyselskab, som "angiveligt uberettiget skulle have udleveret oplysninger om passagerer til Se og Hør", og dels et spor, "hvor Se og Hør angiveligt skulle have ulovlige kilder i Kongehuset og i enkelte andre offentlige institutioner."

I efterforskningen af det sidste af de tre spor har Københavns Vestegns Politi ikke afdækket ulovlige kilder.

Politiet skriver videre, at anklageskriftet til de otte personer samt Aller Media er afsendt, men endnu ikke kan offentliggøres. Det kan først ske om en uge. Og politiet vil derfor heller ikke sætte navne på, hvem de tiltalte i sagen er.

"Der har været tale om en efterforskning af historisk omfang, og vi har i dag rejst tiltale for paragraffer i straffeloven, der sjældent tages i anvendelse over for medier. Vi ser nu frem mod at komme i gang med sagen i retten," siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi i pressemeddelelsen.

Sagen begynder efter planen ved Retten i Glostrup 9. september. Der er afsat 20 retsdage, og dommen ventes at falde i slutningen af november.

Blandt de tiltalte er Henrik Qvortrup, der i første omgang ikke ville oplyse til Ritzau, om han var tiltalt eller ej, men siden har fortalt på Twitter, at han er blandt de otte tiltalte personer. Han nægter sig skyldig, skriver Ritzau.

16 personer plus Aller Media var sigtet i sagen, og det har altså ført til i alt ni tiltaler.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er personerne bl.a. tiltalt efter straffelovens paragraf 263, stk. 3. Her lyder strafferammen på op til seks års fængsel, da der er tale om særligt skærpende omstændigheder.

Ved at tiltale de involverede efter paragraf 263, stk. 3, er forældelsesfristen 10 år. Det betyder bl.a., at sagen mod Henrik Qvortrup, der stoppede som chefredaktør på Se & Hør i 2009, ikke er forfældet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også