MediaWatch

Central Se og Hør-journalist beskriver 'tys-tys'-aftale

I en ny bog beskriver den tidligere journalist på Se og Hør Kasper Kopping i flere detaljer ugebladets brug af tys-tys kilden.

Fiktive tips og sorte penge er blandt ingredienserne i en ny bog, skrevet af en af Se og Hør-sagens centrale figurer, den tidligere journalist på ugebladet, Kasper Kopping.

Det skriver Politiken.dk.

I bogen beskriver Kasper Kopping bl.a., at det var ham, der endte med at stå for at betale tys-tys kilden de 10.000 kr. månedligt, der var aftalt, for informationer om kendtes kreditkorttransaktioner, som kilden ulovligt hentede hos Nets.

"Dengang var jeg inde i en sladderboble, hvor man overbeviste sig selv om, at Se og Hør intet problem havde med at levere oplysninger videre. Det var tipperne, der havde problemet, og som lavede noget på deres arbejdsplads, som de ikke måtte," siger Kasper Kopping i interviewet til Politiken.

Opgaven blev ifølge Kasper Kopping en klods om benet, bl.a. fordi han til sidst selv måtte opfinde fiktive tips, som tys-tys kilden kunne være kommet med, for at kilden kunne få betaling. Tidligere havde aflønningen foregået ved, at tys-tys-kilden afleverede nogle bilag, der gik op med de 10.000 kr., som Se og Hør så betalte kontant.

Se og Hør- sagen ventes at komme for retten til maj næste år.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs