MediaWatch

Se og Hør får afslag på presseadgang til Tinderbox

Det får kritiske ord med på vejen fra Se og Hør og DJ, at ugebladet har fået nej til en presseakkreditering til årets Tinderbox-festival.

Foto: Peter Kjeldsen

Se og Hør bliver ikke en del af pressekorpset, der dækker musikfestivalen Tinderbox bag scenen, når beatet sætter i gang i Odense i næste uge. Det skriver fagbladet Journalisten.

Aller Medias kendisugeblad har fået afslag på en presseakkreditering med den begrundelse, at der er begrænset plads til pressen, og at festivalen derfor har valgt at prioritere medier, der beskæftiger sig journalistisk mere med musikstoffet end Se og Hør.

Afslaget har fået Se og Hørs chefredaktør Niels Pinborg til at kritisere festivalen for smagsdommeri.

"Det slående i deres begrundelse er, at vores produkt – det som jeg kalder et medie – åbenbart ikke er vurderet til at kunne give dem det, de forventer at få. Det har jeg aldrig oplevet før. Det er ellers kutyme, at medier har lige ret til at dække begivenheder, der er offentlige eller halvoffentlige," siger chefredaktør han til Journalisten.

DJ's formand, Lars Werge, kalder afslaget til Se og Hør for "problematisk".

Ifølge Tinderbox pressetalsmand er omkring 300 journalister og fotografer akkrediteret til årets festival, mens cirka 100 har fået afslag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs