MediaWatch

Roskilde Festival vælger ny tv-partner

Danmarks Radio plejer at sende direkte TV fra Roskilde Festivals koncerter. Sådan bliver det ikke i år, hvor Red Bull TV nu skal sørge for live-dækningen.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Roskilde Festival har valgt ny tv-partner, og det betyder, at der i år ikke bliver direkte koncert-tv på DR, når festivalen går i gang i slutningen af juni. Det skrev Politiken lørdag.

I flere år har Danmarks Radio kunnet sende direkte tv fra udvalgte koncerter fra Roskilde Festival. I år har Roskilde Festival imidlertid valgt at lave en eksklusiv livestream-aftale med den online baserede brandkanal Red Bull TV, der er drevet og finansieret af energidrikken.

Med det nye samarbejde med Red Bull TV vil Roskilde Festival forsøge at få koncerterne spredt ud til et mere ”globalt publikum”. Andre medier, herunder DR, har mulighed for at købe rettigheder af Red Bull TV til at vise deres koncertoptagelser, men ifølge DR har tv-stationen ikke haft mulighed tidsnok til at få koncertrettigheder. Derfor satser public service-stationen i stedet på andre festivaller. DR' radiokanaler vil dog fortsat dække koncerterne.

”I rigtig mange år har vi været glade for samarbejdet. Men festivalen har valgt at ville samarbejde med nogle andre, og det skal de selvfølgelig have lov til. Det er Roskilde Festival, der suverænt beslutter, hvem der skal sende fra festivalen," siger fakta- og dokumentarredaktør hos Danmarks Radio, Anders Thomsen, til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs