Roskilde Festival vælger ny tv-partner

Danmarks Radio plejer at sende direkte TV fra Roskilde Festivals koncerter. Sådan bliver det ikke i år, hvor Red Bull TV nu skal sørge for live-dækningen.
Foto: Thomas Borberg/Polfoto
Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Roskilde Festival har valgt ny tv-partner, og det betyder, at der i år ikke bliver direkte koncert-tv på DR, når festivalen går i gang i slutningen af juni. Det skrev Politiken lørdag.

I flere år har Danmarks Radio kunnet sende direkte tv fra udvalgte koncerter fra Roskilde Festival. I år har Roskilde Festival imidlertid valgt at lave en eksklusiv livestream-aftale med den online baserede brandkanal Red Bull TV, der er drevet og finansieret af energidrikken.

Med det nye samarbejde med Red Bull TV vil Roskilde Festival forsøge at få koncerterne spredt ud til et mere ”globalt publikum”. Andre medier, herunder DR, har mulighed for at købe rettigheder af Red Bull TV til at vise deres koncertoptagelser, men ifølge DR har tv-stationen ikke haft mulighed tidsnok til at få koncertrettigheder. Derfor satser public service-stationen i stedet på andre festivaller. DR' radiokanaler vil dog fortsat dække koncerterne.

”I rigtig mange år har vi været glade for samarbejdet. Men festivalen har valgt at ville samarbejde med nogle andre, og det skal de selvfølgelig have lov til. Det er Roskilde Festival, der suverænt beslutter, hvem der skal sende fra festivalen," siger fakta- og dokumentarredaktør hos Danmarks Radio, Anders Thomsen, til Politiken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også