MediaWatch

Journalisten blåstempler freelancers artikler

Annegrethe Rasmussens blogs på Journalisten.dk består et kvalitetstjek, konkluderer fagbladet efter en gennemgang.

I midten af december afbrød fagbladet Journalisten sit samarbejde med freelanceren Annegrethe Rasmussen, efter at Altinget, som hun ligeledes har skrevet for, stoppede samarbejdet med hende efter mistanke om plagiat.

Efter en gennemgang af 30 blogs, som Annegrethe Rasmussen har skrevet for Journalisten i perioden fra 2010 til 2015, konkluderer fagbladets chefredaktør på Journalisten.dk, at han ikke har fundet lignende eksempler på artiklen fra Altinget, som udløste undersøgelsen.

"Min konklusion er dels, at Annegrethe Rasmussen har leveret en række veloplagte og velskrevne tekster, hvor hun dygtigt udnytter sin amerikanske base til at perspektivere ikke mindst samspillet mellem politikere og medier i Danmark. Dels har jeg ikke fundet eksempler, der kommer i nærheden af det, der var med til at udløse sanktionen fra Altinget," skriver Journalistens chefredaktør, Øjvind Hesselager, på Journalisten.dk.

Derfor konkluderer chefredaktøren, at Annegrethe Rasmussens arbejde for fagbladet ikke har været problematisk, og at hun overordnet har leveret god kvalitet.

Journalisten har tilbudt Annegrethe Rasmussen at genoptage bloggen på Journalisten.dk. I et svar på undersøgelsens konklusioner skriver Annegrethe Rasmussen, at hun nu vil overveje tilbuddet.

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs