MediaWatch

Journalisten blåstempler freelancers artikler

Annegrethe Rasmussens blogs på Journalisten.dk består et kvalitetstjek, konkluderer fagbladet efter en gennemgang.

I midten af december afbrød fagbladet Journalisten sit samarbejde med freelanceren Annegrethe Rasmussen, efter at Altinget, som hun ligeledes har skrevet for, stoppede samarbejdet med hende efter mistanke om plagiat.

Efter en gennemgang af 30 blogs, som Annegrethe Rasmussen har skrevet for Journalisten i perioden fra 2010 til 2015, konkluderer fagbladets chefredaktør på Journalisten.dk, at han ikke har fundet lignende eksempler på artiklen fra Altinget, som udløste undersøgelsen.

"Min konklusion er dels, at Annegrethe Rasmussen har leveret en række veloplagte og velskrevne tekster, hvor hun dygtigt udnytter sin amerikanske base til at perspektivere ikke mindst samspillet mellem politikere og medier i Danmark. Dels har jeg ikke fundet eksempler, der kommer i nærheden af det, der var med til at udløse sanktionen fra Altinget," skriver Journalistens chefredaktør, Øjvind Hesselager, på Journalisten.dk.

Derfor konkluderer chefredaktøren, at Annegrethe Rasmussens arbejde for fagbladet ikke har været problematisk, og at hun overordnet har leveret god kvalitet.

Journalisten har tilbudt Annegrethe Rasmussen at genoptage bloggen på Journalisten.dk. I et svar på undersøgelsens konklusioner skriver Annegrethe Rasmussen, at hun nu vil overveje tilbuddet.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere