MediaWatch

Journalisten blåstempler freelancers artikler

Annegrethe Rasmussens blogs på Journalisten.dk består et kvalitetstjek, konkluderer fagbladet efter en gennemgang.

I midten af december afbrød fagbladet Journalisten sit samarbejde med freelanceren Annegrethe Rasmussen, efter at Altinget, som hun ligeledes har skrevet for, stoppede samarbejdet med hende efter mistanke om plagiat.

Efter en gennemgang af 30 blogs, som Annegrethe Rasmussen har skrevet for Journalisten i perioden fra 2010 til 2015, konkluderer fagbladets chefredaktør på Journalisten.dk, at han ikke har fundet lignende eksempler på artiklen fra Altinget, som udløste undersøgelsen.

"Min konklusion er dels, at Annegrethe Rasmussen har leveret en række veloplagte og velskrevne tekster, hvor hun dygtigt udnytter sin amerikanske base til at perspektivere ikke mindst samspillet mellem politikere og medier i Danmark. Dels har jeg ikke fundet eksempler, der kommer i nærheden af det, der var med til at udløse sanktionen fra Altinget," skriver Journalistens chefredaktør, Øjvind Hesselager, på Journalisten.dk.

Derfor konkluderer chefredaktøren, at Annegrethe Rasmussens arbejde for fagbladet ikke har været problematisk, og at hun overordnet har leveret god kvalitet.

Journalisten har tilbudt Annegrethe Rasmussen at genoptage bloggen på Journalisten.dk. I et svar på undersøgelsens konklusioner skriver Annegrethe Rasmussen, at hun nu vil overveje tilbuddet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs