MediaWatch

Tysk mediehus køber dansk magasinforlag

Dansk magasinhus med fokus på håndarbejde er blevet solgt til et af Tysklands største forlag.

Det danske magasinforlag Jacobsen Publications, der står bag en række magasiner om håndarbejde, er blevet solgt til tyske Hurbert Burda Media. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Jacobsen Publications udgiver i dag flere magasiner under overskriften "Alt om håndarbejde". Overtagelsen betyder, at flere danske sy- og strikkemagasiner i fremtiden skal udkomme til et større europæisk publikum. I dag udgiver forlaget allerede titler i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Den hidtidige ejer, Lars Schilling Jacobsen, fortsætter som leder efter salget.

"Jacobsen Publications er det perfekte match for vores virksomhed. Overtagelsen tillader os at udvide til en meget interessant region, samtidig med at det styrker vores kompetencer inden for håndarbejde generelt. Vi er glade for, at stifter Lars Schilling Jacobsen har indvilliget i at blive i foretagendet og fremover fortsat lede virksomheden," forklarer Olaf Holzhäuser, director business development of Burda International, i en pressemeddelelse.

Jacobsen Publications kom ud af seneste regnskabsår med et overskud på 3,5 mio. kr. før skat og afskrivninger. Året forinden lød resultatet på 1,7 mio. kr. Magasinhuset blev etableret i 2010 på resterne af det konkursramte Ingelise Forlag.

Tættere samarbejde

Lars Schilling Jacobsen ser opkøbet som en mulighed for at få husets udgivelser ud til et bredere publikum.

"Vi ser store muligheder i at arbejde endnu tættere sammen med et af Europas største forlagshuse. Medieverden oplever store ændringer, men med Burda som ejer af Jacobsen Publications har vi styrken til at være til stede på alle platforme; på print, online og at møde vores læsere på messer og lignende events. Selvom vi er små, ved vi, at vi indeholder værdifuld ekspertise for Burda, og vi glæder os meget til at udbrede Burda-brandet til de nordiske lande," udtaler Lars Schilling Jacobsen, adm. direktør i Jacobsen Publications i pressemeddelelsen.  

Det danske forlag har siden 2010 samarbejdet med Hubert Burda Medias international gren, Burda International. Det betyder bl.a., at Jacobsen Publications har udgivet verdens største symagasin Burda Style i de nordiske lande.

Burda International udgiver i samarbejde med dets partnere op mod 320 magasintitler i 19 lande.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs