MediaWatch

Konkurrenter kritiserer Post Danmark efter nye tal

Post Danmarks konkurrenter fortsætter kritikken af det statsejede selskab og mener, at konkurrencen er skæv.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Post Danmarks konkurrenter skal fra årsskiftet betale et tvangsbidrag til at dække det statsejede selskabs underskud. Det har tidligere fået konkurrenterne til at råbe op, og nu sker det igen, efter nye tal er kommet frem. Det skriver Jyllands-Posten.

De nye tal er udregnet af Copenhagen Economics, som på vegne af FK Distribution, der er ejet af North Media, har set Post Danmarks økonomi efter i sømmene.

Post Danmarks konkurrenters bidrag til Post Danmark relaterer sig til det befordringspligtige område, altså de opgaver, som Post Danmark er forpligtet til at tage sig af. Ifølge Copenhagen Economics' analyse skyldes omkring 10 pct. af Post Danmarks underskud på cirka 200 mio. kr. befordringspligten.

"Jeg mener, at Post Danmark misbruger deres stilling og kører med alt for lave priser, som slet ikke dækker omkostningerne på det område, hvor de konkurrerer med os," siger Mads Dahl Andersen, adm. direktør i FK Distribution, til Jyllands-Posten.

Post Danmark afviser kritikken og henholder sig til, at den økonomiske byrde ved befordringspligten er langt større end det beløb, som Copenhagen Economics er kommet frem til.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs