MediaWatch

Venstre vil reformere postomdelingen

Udbringningen af post skal gentænkes, mener Venstre. I fremtiden kan avisbude komme til at aflevere breve.

Foto: Niels Busch / Post Danmark

Post Danmark har udsigt til endnu et tre-cifret millionunderskud. Samtidig stiger portoen på A-breve fra 10 kr. til 19 kr. fra 1. januar. Derfor er der behov for at forny omdelingen af post i Danmark, mener Venstres post- og transportordfører Kristian Pihl Lorentzen. Det skriver Politiken. 

"Vi skal have en reform, hvor man begynder at tænke udbringning til hustande på tværs af pakker, aviser, reklamer og prøver at samtænke de logistiske systemer, som efterhånden er mere eller mindre landsdækkende," siger Kristian Pihl Lorentzen.

Folketingets Transport- og Bygningsudvalg afholder i dag en høring om fremtidens udfordringer for posten. I perioden fra 2006 til 2014 er brevmængden mere end halveret i Danmark.

Logistikdirektør i JP/Politikens Hus Hans Peter Nissen er ikke afvisende over for en mulig model, hvor mediekoncernen i fremtiden kan fungere som underleverandør, der bringer allerede sorteret post ud for Post Danmark. 

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs