North Media vil have befordringspligten ændret

Tiden er løbet fra den såkaldte befordringspligt, som Post Danmark er pålagt, mener flere private aktører, der er blevet bedt om at medfinansiere ordningen.

En række private distributionsvirksomheder kritiserer den såkaldte befordringspligt, som Post Danmark er pålagt. Det skriver Børsen.

Kritikken kommer i forbindelse med, at de private omdelere er blevet bedt om at være med til at dække et beløb på 153 mio. kr. - svarende til den udgift, Post Danmark sidste år havde til ordningen. Befordringspligten er sat i verden for at sikre, at landets yderområder kan få breve og pakker bragt ud til samme pris som i byområder.

Men tiden er kommet til at ændre rammerne, mener blandt andre FK Distribution, der er ejet af Søndagsavisens udgiver, North Media.

"Befordringspligten bør reduceres dramatisk. Markedet kan sagtens løse opgaven. Og hvis Post Danmark mener, de skal have tilskud på grund af befordringspligten, så skal man da ikke have en pligt der, hvor den ikke er nødvendig," siger Mads Dahl Andersen, adm. direktør i FK Distribution til Børsen.

V vil reformere

Også Danske Medier har for nylig kritiseret den nuværende ordning omkring befordringspligten. Det skete i forbindelse med, at Post Danmark har varslet prisstigninger på uddeling af bl.a. aviser, fordi det faldende brevmarked gør det dyrere at levere i yderområder.

”Danske Medier finder, at Post Danmark med den kraftige prisstigning, som vil ramme mange aviser hårdt, gør det naturligt at drøfte, om Post Danmark fremover skal have befordringspligten på området alene,” udtalte direktør i Danske Medier, Christian Kierkegaard, på brancheorganisationens egen hjemmeside i slutningen af oktober.

Folketingets Transport- og Bygningsudvalg afholdt for nylig en høring om fremtidens udfordringer for posten. Venstre har samtidig lagt op til en gentænkning af postudbringning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også