MediaWatch

Egmont Publishing politianmeldt for skjult reklame

Egmont Publishings Kids, en tidligere chefredaktør og Den Blå Planet er blevet politianmeldt for skjult reklame i Anders And-blad.

Foto: Benjamin Kürstein/Polfoto/Arkiv

En udgave af Anders And-bladet fra november 2013 volder nu Egmont Publishing Kids problemer.

Den har nemlig kastet en politianmeldelse af sig, oplyser Forbrugerombudsmanden. Også en tidligere chefredaktør på bladet samt Den Blå Planet er politianmeldt i sagen.

På forsiden af det pågældende blad sidder de tre figurer fra Anders And-universet Rip, Rap og Rup på en hammerhaj, mens Anders And holder fast i hajens hale. Den Blå Planet er også afbilledet på forsiden.

På forsiden fremgår også et blåt felt med et billede af en haj, teksten "Vind med Den Blå Planet" samt akvariets logo. Den Blå Planet og Egmont Publishing Kids anerkender, at der er tale om reklame for Den Blå Planet, men mener samtidig, at det er gjort tydeligt, at der er tale om en reklame.

Ombudsmand: Deklaration mangler

Den vurdering er Forbrugerombudsmanden altså uenig i. I begrundelsen for politianmeldelsen skriver Forbrugerombudsmanden, at  "forsiden ikke var markeret med ord "reklame" eller lignende", samt at "forsiden i øvrigt var udformet, som forsiderne på Anders And-blade normalt er, med en tegning der henviser til en af historierne inde i bladet."

"Der er efter min vurdering tale om en overtrædelse af forbuddet mod skjult reklame. Den Blå Planet og Egmont får blandet betalt og redaktionelt indhold godt og grundigt sammen, så det er umuligt for børn at se, at det er en reklame. Derfor politianmelder vi dem," siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

Det er ifølge Forbrugermobudsmanden første gang, at der tys til politianmeldelse for reklame rettet mod børn og unge.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs