MediaWatch

Nordjyske køber op og samler fagmedier

Fagmedierne i Danske Fagmedier og Industry Supply samles under ny hat og lægger an til skandinavisk vækst.

Nordiske Medier bliver fremover fælles firmanavn for Danske Fagmedier A/S og Industry Supply A/S, der begge ejes af Nordjyske Medier.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Gruppen tæller i alt 22 fagmedier på print og online, herunder titler som Licitationen, Jern & Maskinindustrien og Transportmagasinet samt online medierne i det tidligere Industry Supply som Food Supply, Energy Supply, Idag og RetailNews.

Flere af medierne udgives også i Sverige og et enkelt i Norge. Navneskiftet signalerer samtidig den vækststrategi, gruppen forfølger, siger adm. direktør Morten Petersen.

"Vi er nu i tre lande, og målet er at fortsætte den vækst, vi har haft de første 10 år. Vi er nu blevet en af Nordens største medievirksomheder inden for fagmedier, og vi tror på, at fremgangen de kommende år vil ske i en kombination af opkøb og organisk vækst," siger adm. direktør Morten Petersen fra Nordiske Medier i meddelelsen.

To nye medier

Porteføljen i Nordiske Medier er for nylig udvidet med to svenske medier efter opkøbet af Direktkontakt Skog og Direktkontakt Entreprenad. Det sker få uger efter, at Nordiske Medier overtog Industri-Nyt.dk. Sidstnævnte kan varsle ændringer for idag.dk, siger direktøren:

"Begge er mindre opkøb, men det svenske køb giver os en entré inden for skovbruget og forstærker vores indsats over mod byggeriet. Og købet af Industri-nyt giver os en anledning til at gentænke erhvervsportalen idag.dk, der ligesom Industri-nyt har det brede fokus," siger Niels H. Carstensen.

Ikke regionalt bundet

Nordjyske Medier har føjet Industry Supply og Danske Fagmedier til i de senere år som led i husets vækst- og opkøbsstrategi, der skal sætte omsætningen i vejret og skabe ny digital forretning. Medierne udgør i dag B2B-benet i Nordjyske Medier - og broen til det skandinaviske marked. Tilsvarende er opkøbene af Jubii og JSL Media i dag tænkt sammen i koncernens B2C-ben.

Fælles for de nye skud er, at de ikke som kerneforretningen Nordjyske Stiftstidende, er bundet regionalt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs