MediaWatch

Kun få store medier med i ny oplagskontrol

For første gang udkommer oplagskontrollen i regi af Danske Medier, og det er er en mere blodfattig omgang end hidtil udmeldt.

Foto: Martin Kurt Haglund/Polfoto/Arkiv

Danske Medier har overtaget opgaven med at kontrollere mediernes oplag, efter Dansk Oplagskontrol lukkede ned ved seneste årsskifte.

I dag er de første tal så kommet fra Danske Mediers Oplagskontrol. Der er dog en lang række medier, der ikke er med i kontrollen. Af listen over tilmeldte medier fremgår eksempelvis kun tre landsdækkende dagblade. Det drejer sig om Information, Kristeligt Dagblad og Licitationen.

Dermed er aviserne under Berlingske Media og JP/Politikens Hus ganske som tidligere udmeldt ikke at finde i oplagstallene. Det samme gælder aviserne i Jysk Fynske Medier. Også de store magasinudgivere, herunder Aller, Bonnier og Egmont, har meldt sig ud.

Lukning efter 80 år

På listen over medier, som er med i Danske Mediers Oplagskontrol, optræder flere lokale og regionale dagblade. Det gælder bl.a. Helsingør Dagblad, Herning Folkeblad, Nordjyske Stiftstidende og Lolland-Falster Folketidende.

Derudover præges listen af en lang række regionale blade og ugeaviser samt en lille håndfuld magasiner.

Dansk Oplagskontrol blev efter 80 år i funktion lagt i graven ved seneste årsskifte. Det skete efter en længere kamp om oplagskontrollen, hvor flere store mediehuse meldte sig ud. Det fik Dansk Oplagskontrols bestyrelse til at vedtage en lukning af selskabet. I stedet bliver opgaven nu videre ført af Danske Medier i samarbejde med revisionfirmaet PwC.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs