MediaWatch

Rolling Stones chefredaktør stopper

Få måneder efter det amerikanske magasin Rolling Stone trak en kontroversiel artikel om en påstået gruppevoldtægt tilbage, går chefredaktøren af.

Rolling Stones chefredaktør gennem 19 år, Will Dana, forlader det velkendte magasin i begyndelsen af august. Det skriver dr.dk, der refererer New York Times.

Will Danas afgang kommer få måneder efter et journalistisk kollaps, der kulminerede med en voldsom miskreditering af magasinet. I slutningen af 2014 bragte magasinet historien "A Rape on Campus" om en påstået gruppevoldtægt, der skulle havde fundet sted på University of Virginia i 2012.

Efterfølgende blev artiklen, der hovedsageligt var baseret på en anonym kilde, det påståede offer Jackie, stærkt kritiseret for manglende dokumentation, og efter politiet forgæves havde søgt efter information, der kunne understøtte påstandene. Rolling Stones bad i kølvandet på turbulensen journalistuddannelsen ved Colombia University om en uafhængig dom over artiklen. Rapporten blev offentliggjort i april og beskrev fejl på "alle stadier af den journalistiske proces", skriver New York Times. Herefter trak Rolling Stone artiklen tilbage. Foran venter dog stadig en række juridiske efterspil om artiklen, der har affødt flere søgsmål mod magasinet.

Ingen kommentarer

Den afgående chef har foreløbig forholdt sig tavs om sagen i forbindelse med fratrædelsen. I en pressemeddelelse siger han, at han efter 19 år har besluttet, at det er tid til at komme videre.

"Det har været en fantastisk rejse, og jeg har elsket det endnu mere, end jeg troede, jeg ville. Jeg er lige så spændt på, hvor magasinet bevæger sig hen næste gang, som jeg var i sommeren 1978, da jeg købte mit første eksemplar."

Magasinets stifter og udgiver Jann S. Wenner har heller ikke villet uddybe chef-afgangen. En talskvinde for udgiveren har udtalt, at "der ligger mange overvejelser bag en beslutning som denne" på spørgsmålet om forbindelsen til skandalen om "A Rape on Campus", skriver New York Times.

Will Dana stopper d. 7. august. Hans afløser er ikke fundet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs