MediaWatch

Rolling Stone Magazine har trukket opdigtet historie tilbage

En rapport piller artikel fra Rolling Stone Magazine fra hinanden, og det har fået magasinet til at trække artiklen tilbage.

Foto: Ryan M. Kelly/AP/Polfoto/Arkiv

Det anerkendte amerikanske magasin Rolling Stone har officielt trukket en artikel fra november tilbage om en gruppevoldtægt på det amerikanske universitet University of Virginia.

Det skriver magasinets direktør Will Dana i en artikel på magasinet hjemmeside.

Tilbagetrækningen kommer efter, at en rapport udarbejdet af ledende medarbejdere ved journalistuddannelsen på Columbia Graduate School of Journalism, som Rolling Stone selv har bestilt, underminerer artiklens journalistiske præmisser og kritiserer de beslutninger, som magasinet traf i arbejdet med artiklen.

Et af kritikpunkterne er, at skribenten ikke forsøgte at få bekræftet påstande om tre af artiklens hovedpersons venner fra vennerne selv men blot valgte at tage hovedpersonen og det angivelige voldtægtsoffers ord for gode varer.

"I sidste ende har vi været for ærbødige over for voldtægtsofferet. Vi gav efter over for for mange af hendes krav i vores journalistik. Vi skulle have været meget fastere, og da vi ikke har været det, har vi måske gjort hende (Jackie) en bjørnetjeneste," siger redaktøren på artiklen i Rolling Stone, Sean Woods, til New York Times.

I det kommende nummer af Rolling Stone kommer der en undskyldning til University of Virginia, til Phi Kappa Psi og til alle de ægte voldtægtsofre, som historien måske har skadet. Samtidig bringer bladet en lang opsummering af undersøgelsen.

Journalisten, der skrev artiklen, bliver ved med at arbejde for Rolling Stone.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs