MediaWatch

12 er dræbt af skudangreb på fransk satiremagasin

Opdateres. Ifølge fransk politi er 12 dræbt på Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo. Gerningsmænd er flygtet.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto
Bevæbnede mænd stormede onsdag Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo og dræbte mindst 12 personer, bekræfter de franske myndigheder.

10 skal være såret - fem af dem alvorligt. To politimænd skal være blandt de dræbte, skriver nyhedsbureauet AFP.

En fransk journalist, der skal have været i kontakt med en person inde på Charlie Hebdo-redaktionen, siger, at en person inde i bygningen talte om en "massakre", og et øjenvidne siger, at der skal være affyret omkring 30 skud.

Den franske tv-kanal l iTELE rapporterer, at angrebet fandt sted midt i Paris, og et øjenvidne siger til tv-stationen:

"Omkring 11.30 stormede to mænd med sorte hætter over hovedet ind i bygningen med Kalashnikovgeværer. Få minutter senere hørte vi mange skud," siger øjenvidnet, Benoit Bringer, som tilføjer, at han så mændene flygte fra bygningen.

Mændene kaprede under flugten en bil og ramte en fodgænger, da de kørte hurtigt væk.

Den franske præsident François Hollande er på vej til området. Han har hasteindkaldt regeringen til et krisemøde.

"Skyderiet på Charlie Hebdo er uden tvivl et terrorangreb, siger Frankrigs præsident, François Hollande.

Tidligere udsat for attentat

Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har blandt andet udgivet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskriver profeten Muhammeds liv.

Det var Muhammed-krisen i Danmark, der inspirerede til særnummeret. Bladet har tidligere modtaget trusler på grund af tegningerne og har været udsat for et brandattentat i 2011.

I 2006 bragte magasinet en række karikaturtegninger af Muhammed, to af dem var tegninger fra Jyllands-Posten.

Ugemagasinets kontorer har tidligere været udsat for et brandattentat, efter at bladet var udkommet under navnet "Sharia Hebdo" i en udgave, som redaktionen hævdede, at profeten Muhammed havde været "gæsteredaktør" på.

I Frankrig bor der mindst fire millioner muslimer. Dermed har Frankrig Vesteuropas største muslimske samfund.

/ritzau/AFP

Opdateres løbende.

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs