MediaWatch

Avis: PFA kræver millioner i erstatning af journalister

En kritisk artikel i Økonomisk Ugebrev får pensionsselskabet til at stævne chefredaktør Morten W. Langer og en journalist fra ugebrevet.

PFA Pension har besluttet sig for at hive ansvarshavende redaktør på Økonomisk Ugebrev, Morten W. Langer, og en journalist fra mediet i retten, skriver Berlingske Business. Det skyldes, at Økonomisk Ugebrev i slutningen af oktober bragte en artikel, "Eksperter: PFA-vækst baseret på oppustet balance", hvor PFA Pension beskyldes for at have pustet sin balance op.

Blæst om ugebrevs kritik af PFA

PFA Pension mener, at der er tale om bagvaskelse, fordi artiklen ifølge selskabet indeholder en række uberettigede beskyldninger. Pensionsselskabet kræver en erstatning fra ugebrevet, som i første omgang er skønnet til at være  på 3 mio. kr., mens selskabet kræver et krav om godtgørelse for tort på 200.000 kr. og krav om dækning af offentliggørelse af dommen, hvilket er sat til 400.000 kr.

Morten Jeppesen, der er kommunikationsdirektør i PFA Pension, oplyser til Berlingske Business, at selskabet ikke ønsker at kommentere sagen.

Morten W. Langer fra Økonomisk Ugebrev fortæller til gengæld, at han har haft eksperter og jurister til at se på sagen, og at ingen af dem har fundet anledning til rettelser. Han undrer sig over, hvorfor PFA vælger en retssag frem for at hive Økonomisk Ugebrev i Pressenævnet.

"Jeg oplever det her som en finansgigant, der bruger sin kapitalmagt til at forsøge at lukke munden på et lille kritisk erhvervsmedie. Jeg har oplevet meget i de 25 år, jeg har været erhvervsjournalist, men det her overgår alt," siger han.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs