MediaWatch

Se og Hør-sag kommer for Højesteret

Aller Media har fået ret til at få prøvet spørgsmålet om kildebeskyttelse i forbindelse med politiets ønske om at granske de computere, der er beslaglagt hos Aller i Se og Hør-efterforskningen.

Højesteret skal afgøre, om politiet skal have adgang til kildemateriale hos Aller Media i sagen om ugebladet Se og Hør, da spørgsmålet er principielt.

Det oplyser Aller Medias advokat, Hans Jakob Folker, til Ritzau.

"Vi har fået tilladelse til at få sagen i Højesteret. Det er vi rigtig glade for," siger han og fortsætter:

"Vi er glade for, at Procesbevillingsnævnet har vurderet, at de spørgsmål, som der skal tages stilling til, er så principielle, at vi får lov til at få dem i Højesteret."

Politiet ønsker at få adgang til pc'er, mailkonti og andet hos Aller Media i forbindelse med efterforskningen af Se og Hørs tys-tys kilde.

Strid om kildebeskyttelse

Der er tale om materiale, der blev beslaglagt i midten af maj, da politiet foretog ransagning hos Aller Media.

Efterfølgende gik Aller Media rettens vej for at afskære politiet fra adgang til materialet. Mediehuset mener, det er et brud på kildebeskyttelsen, fordi der f.eks. kan ligge oplysninger om ugebladets øvrige kilder, som ifølge Aller Media ikke har relevans for politiets efterforskning af Se og Hør-sagen.

Landsretten gav i første omgang politiet delvist ret til at efterforske materialet, men det fik Aller til at søge om at få spørgsmålet prøvet ved Højesteret.

Det har Procesbevillingsnævnet altså givet "go" til i dag - og dermed må politiet holde materialet ude af efterforskningen af Se og Hør-sagen indtil videre.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs