Aller vil have Se og Hør-kendelse for Højesteret

Aller er uenig i Østre Landsrets afgørelse i Se og Hør-sagen og vil nu ansøge om at få den prøvet ved Højesteret. Mediejurist mener, at udgiveren har en svag sag.
Foto: Aller Media
Foto: Aller Media
Ritzau

Sagen om politiets adgang til det beslaglagte kildemateriale i Se og Hør-sagen er så principiel, at den bør prøves ved Højesteret.

Derfor ansøger Aller Media nu procesbevillingsnævnet om at få prøvet sagen ved en tredje instans, efter både Retten i Glostrup og Østre Landsret har behandlet sagen. Samtidig har Aller bedt landsretten om at tillægge ansøgningen opsættende virkning.

"Aller Medias forventning er, at vi får tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, da der efter Aller Medias opfattelse er tale om et principielt spørgsmål om beskyttelse af mediers kildemateriale," skriver Aller Media i en pressemeddelelse.

Udvidelse af sagen

Østre Landsret afgjorde fredag, at en del af det materiale, som politiet har beslaglagt efter ransagninger hos Aller Media, kan være omfattet af kildebeskyttelse og uden betydning for sagen, og derfor er det byretten og ikke politiet, der i første om gang skal gennemgå materialet.

En kendelse politiet er godt tilfreds med - men som Aller Media protesterer over, fordi den giver politiet adgang til materiale ud over det, der er direkte relateret til den 45-årige it-medarbejder, der igennem en årrække solgte oplysninger om kendtes kreditkortbrug til Se og Hør.

"Alt materiale, der vedrører tys-tys-kilden skal naturligvis indgå i efterforskningen og Aller Media ønsker at samarbejde med politiet om at fremskaffe alle de oplysninger, som er relevante i sagen, men adgangen til materialet skal ske under hensyntagen til fuld kildebeskyttelse," skriver Aller Media.

"Som det er kommet frem, mistænker politiet nu også Aller Media for at have betalte ulovlige kilder hos politiet, hoffet, tårnet i lufthavnen og hos et flyselskab. Dette er en udvidelse af sagen, som vi på ingen måde er enig i, og som der ikke er grundlag for," lyder det i meddelelsen.

Københavns Vestegns Politi ville have Se og Hørs kildebeskyttelse ophævet, fordi man har mistanke om, at nuværende og tidligere ansatte på ugebladet har betalt kilder i blandt andet politiet og kongehuset for at levere tavshedsbelagte oplysninger. Men det afviser koncernen altså selv.

Mediejurist: Aller står svagt

Ifølge mediejurist Oluf Jørgensen, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, står Aller Media dog ikke med de bedste kort på hånden i forhold til at få kendelsen i Se og Hør-sagen bragt for Højesteret.

"Aller-koncernen har ikke noget stærkt argument, når de bygger på en betragtning om kildebeskyttelse," siger Oluf Jørgensen, der mener, at kildebeskyttelsen er møntet på tip af en anden karakter.

"Det hænger sammen med, at det handler om snagen i rent private forhold til brug for egen underholdning og intet andet," uddyber han.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også