Politi: Se og Hør-ansatte betalte kilder i politi og kongehus

Københavns Vestegns Politi mistænker nuværende og tidligere ansatte på Se og Hør for at have betalt kilder i bl.a. politiet, i Københavns Lufthavn og i Kongehuset for fortrolige oplysninger.

Københavns Vestegns Politi mistænker nuværende og tidligere ansatte på Se og Hør for at have betalt både kilder i politiet, i Københavns Lufthavn, i et flyselskab, i Kongehuset og ‘en sygeplejeske’ for at levere fortrolige oplysninger, der er blevet brugt til artikler i ugebladet.

Den nye udvikling i sagen kom frem i går under et mere end fem timer langt retsmøde i Østre Landsret, skriver BT.

Aller Media og Se og Hør har gjort sig skyldig i ‘omfattende, organiseret kriminalitet’ og Aller Media A/S var ‘bagmand’ bag den systematiske og årelange kriminalitet, lød det fra anklageren, senioranklager ved Statsadvokaten i København, Tine Ginnerup, under retsmødet.

Mistanken er, ifølge anklageren og Københavns Vestegns Politi, så bestyrket, at politiet nu vil have landsrettens tilladelse til at gennemgå et omfattende beslaglagt materiale, herunder mailkonti, telefoner og andet teknisk udstyr for 11 nuværende og tidligere medarbejder i Aller Media, herunder et omfattende materiale beslaglagt hos den tidligere Se og Hør-journalist Ken B Rasmussen, der i april afslørede ulovlighederne i en bog.

Anklager og politi søger at opklare den oprindelig sag om Se og Hørs brug af en særlig kreditkortkilde, men også at spore, finde og straffe ansatte i kongehuset, i Københavns Lufthavn, på hospitaler og i politiet for at have handlet ulovligt og solgt oplysninger til ugebladet.

Bladets nuværende chefredaktør, Niels Pinborg, der kom til i november 2013, er også kommet i søgelyset.

Han er under mistanke for ulovligt at have betalt en kilde i ‘et flyselskab’ - SAS - for at levere oplysninger i to tilfælde i januar og februar 2014 om kendtes rejser, oplyste senioranklageren.

Niels Pinborg kom også til ordre under gårsdagens retsmøde og afviste, at bladets mulige kilde i lufthavnen var blevet betalt.

En afhøring af en efterforskningsleder fra Københavns Vestegns Politi afslørede dog at grundlaget for politiets mistanke om, at Se og Hør havde betalt blandt andet politifolk og ansatte ved hoffet, er begrænset.

Østre Landsret afsiger en kendelse i sagen fredag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også