MediaWatch

Ingdal indrømmer kendskab til kreditkort-kilde

Den netop fratrådte udgiverdirektør i Aller Media bekræfter nu, at han blev informeret om Se og Hørs kreditkort-kilde tilbage i 2009.

Allers udgiverdirektør Per Ingdal blev allerede i 2009 informeret om, at Se og Hør havde en kilde i det daværende PBS, der var "ulden i kanten".

Det bekræfter Per Ingdal, der netop har valgt at trække sig fra sin stilling, over for Politiken og BT, men understreger, at han ikke var klar over omfanget og systematikken af overvågningen.

Per Ingdal har tidligere afvist at have kendt til kilden, men forklarer det med at han har henvist til den tid, hvor han var konstitueret chefredaktør på ugebladet.

"Når jeg har sagt, at jeg ikke kendte til kilden, har jeg refereret til de første seks måneder af 2009, hvor jeg var fungerende chefredaktør på Se og Hør. Men det er rigtigt, at Se og Hørs chefredaktør, Kim Henningsen, der tiltrådte i juni 2009, efter sin ansættelse orienterede mig om, at der var sådan en kilde," siger han til Politiken.

Ifølge avisen bad Per Ingdal Kim Henningsen afbryde forbindelsen, og han tog ikke oplysningerne videre til Aller Medias øverste chef, Pål Thore Krosby, eller til politiet.

Avis: Aller-top kendte til ulovligheder

BT har tidligere beskrevet, at Per Ingdal i 2011 fik en mail fra daværende chefredaktør Kim Henningsen, hvori Kim Henningsen henviste til kilden "der forsynede os med oplysninger om PBS-transaktioner". Per Ingdal afviste i sit svar den gang at have kendt til kreditkort-kilden, mens han var konstitueret chefredaktør.

Per Ingdal stoppede i dag som udgiverdirektør som en konsekvens af sagen - efter 22 år i Aller-koncernen. Han forlod dog allerede huset i begyndelsen af maj, hvor han gik på en fremskyndt barselsorlov, mens den interne undersøgelse, som Aller Media A/S har iværksat, er i gang.

Han er siden blevet sigtet i sagen efter samme paragraffer om bl.a. hacking og bestikkelse som de øvrige sigtede i sagen. Hvordan han forholder sig til sigtelserne er uvist.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs