MediaWatch

Per Ingdal stopper i Aller

Udgiverdirektør Per Ingdal forlader Aller Media i kølvandet på Se og Hør-sagen, oplyser koncernen.

Se og Hør-sagen koster nu den første chef-afgang i Aller Media. Udgiverdirektør Per Ingdal har valgt at trække sig fra sin stilling, oplyser Aller Media i en pressemeddelelse.

”Det er med stor vemod, at jeg forlader Aller Media A/S. Virksomheden, bladene og rigtig mange af koncernens medarbejdere har jeg haft et fortrinligt samarbejde med i mange år. Men de seneste ugers afsløringer af Se og Hørs arbejdsmetoder har blotlagt, at der er blevet brugt journalistiske metoder på Se og Hør, som jeg i min egenskab af udgiverdirektør ikke kan stå inde for. Når jeg samtidig har været konstitueret chefredaktør for Se og Hør i en kort del af den periode, hvor metoderne er blevet brugt, må jeg påtage mig min del af ansvaret. Dette gælder, selvom jeg ikke var vidende om, at disse metoder blev anvendt,” siger Per Ingdal i meddelelsen.

Sigtet i sagen i maj

Udgiverdirektøren gik i begyndelsen af maj på fremskyndt barselsorlov, mens den interne undersøgelse, som Aller Media A/S har iværksat, er i gang. Undersøgelsen forventes at blive offentliggjort i næste uge, har Aller og advokat Henrik Stagetorn, der leder den, tidligere sagt.

Han er siden blevet sigtet i sagen, lige som de to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen. Derudover er også en tidligere og nuværende journalist på Se og Hør sigtet, samt den såkaldte tys-tys kilde. Hvordan Per Ingdal forholder sig til sigtelserne er uvist. Også Aller-koncernen er sigtet i sagen.

Per Ingdal var konstitueret chefredaktør for Se og Hør i månederne, efter Henrik Qvortrup forlod ugebladet, og indtil Kim Henningsen tog over i 2009. Samtidig har Per Ingdal som udgiverdirektør været overordnet ansvarlig for Se og Hør i perioden, hvor ugebladet har købt hackede oplysninger om kendtes kreditkort-træk.

Avis: Aller-top kendte til ulovligheder

Ifølge en intern mail, som BT har offentliggjort uddrag af, blev Per Ingdal i 2011 informeret om brugen af tys-tys kilden, i en mail fra daværende chefredaktør Kim Henningsen. Per Ingdal afviste dog den gang som nu at have kendt til brugen af Nets-kilden, mens han selv var konstitueret chefredaktør.

Pål Thore: Rigtig beslutning

Adm. direktør i Aller Media, Pål Thore Krosby, udtaler om Per Ingdals afgang:

”Jeg er i dag blevet meddelt, at Per ønsker at fratræde sin stilling i Aller, og det har jeg stor respekt for. Per har som ansvarshavende chefredaktør i en kortere periode haft det objektive og juridiske ansvar på Se og Hør, hvor der angiveligt har været anvendt ulovlige metoder på redaktionen. Som udgiverdirektør har Per samtidig også haft ansvaret for alle vores udgivelser. Jeg er oprigtig ked af, at en så loyal, engageret, dygtig og central person i Aller forlader sin stilling. Jeg har arbejdet tæt sammen med Per i mere end 10 år, og jeg kender Per som en af Danmarks dygtigste medieledere. Stod det til mig ville jeg have foretrukket at have haft ham med på holdet i en tid, hvor mediebranchen er under kraftig forandring, men jeg er enig i, at beslutningen er den rigtige for begge parter," siger Pål Thore Krosby.

"Vi har mange dygtige chefredaktører og har etableret en foreløbig ledergruppe blandt disse, og vi vurderer hen over sommeren, hvordan vi vil organisere og bemande vores udgiverdirektion i toppen."

Udgiverdirektør Per Ingdal har været ansat i Aller Media A/S i 22 år, og har gennem de seneste 12 år været en del af direktionen.

Han er uddannet cand. merc. fra CBS og har som udgiverdirektør spillet en central rolle i Aller-forretningen med overordnet ansvar for Allers udgivelser - strategisk, forretningsmæssigt og redaktionelt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs